zondag 18 april 2021

De Federatie van Assurantieclubs organiseert op 21 april 2021 het webinar ‘FvActueel: 'kansen op de levensverzekeringsmarkt'

Terugkijkend op de afgelopen jaren zou er geconcludeerd kunnen worden dat er weinig leven in de Nederlandse levensverzekeringsmarkt zit. Het aantal aanbieders is meer dan gehalveerd. De totale premieomzet is enorm afgenomen. Is de branche in ‘run off’?

Toch zijn er ook veel kansen om klanten te helpen en is er voor – adviseurs en verzekeraars – winstgevende groei mogelijk. In het KPMG-rapport ‘Life is alive’ van november jl.: “Het is een kwestie van het zien van kansen, begrijpen van behoeften en oplossingen bieden met transparante producten en concepten die aansluiten bij de huidige wensen.”

Sonneveld: “Het is een gemiste kans voor financieel adviseurs om klanten in de kou te laten staan met behoeften die mogelijk met een levensverzekering in te vullen zijn. Daarom is dit een mooi onderwerp voor dit webinar.”

Tijdens het webinar wordt een vertaling gemaakt naar de praktijk van levensverzekeringen: welke behoeften hebben klanten die bij een financieel adviseur of planner aankloppen? En vooral: welke drempels zijn er bij klanten die hulp zoeken? De aandacht gaat daarbij uit naar waar je als adviseur op moet letten. Ook wordt gekeken naar de richtingen die interessant zijn om als kantoor in te investeren.

Terug