Excursie : Memory vrijheidsmuseum

dinsdag 21 april 2020 om 18:00
Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Nederland bevrijdt is.
 
FDON nodigt u uit voor een uniek mogelijkheid om na openingstijd onder begeleiding van ervaren gidsen een rondleiding van ca. 1,5 uur te krijgen in het in 2019 na een grote verbouwing heropende Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal.
 
Het Memory museum is in 2010 begonnen met het verhaal over de verwoestende werking van oorlog op de maatschappij, de onderdrukking van vrijheid en de lange schaduw van de Tweede Wereldoorlog.
Door de jaren heen zijn zij stap-voor-stap gegroeid  en zijn gaan uitbreiden met educatieve lessen geven aan primair- en voortgezet onderwijs
Na de verbouwing in 2019 is nu ook ruimte ingebouwd voor het Historisch Centrum Overijssel en het Nederlandse Rode Kruis. Verleden, heden en toekomst in één gebouw.
 
Een bijzonder museum zo dicht bij huis, maar waar velen nog nooit een bezoek hebben gebracht! Dit is in dit bijzondere jaar uw kans om bijvoorbeeld in de bunker een vaste expositie te bekijken en meer dan 70 handwapens uit de Tweede Wereldoorlog te bezichtigen. Begonnen vanuit een privéverzameling nu een zeer indrukwekkend beleef-museum geworden.
 
Aanvang om 18.00 uur en zoals gebruikelijk aansluitend een buffet.
Aanmelding graag z.s.m. in verband met het inhuren van de gidsen (vrijwilligers)
 
Het Memory Vrijheidsmuseum, Grotestraat 13, Nijverdal 0548 – 750 050
heeft een beperkt aantal parkeerplaatsen. Aan de overkant van de straat (50 meter lopen) ligt een groot parkeerterrein waar het gratis parkeren is.
 

Locatie

Het Memory Vrijheidsmuseum, Grotestraat 13, Nijverdal 0548 – 750 050

Kosten leden

€ 0,-

Kosten niet leden

€ 7,50

Er zijn nog geen inschrijvingen

Minimum aantal inschrijvingen

175

Maximum aantal inschrijvingen

20

Terug