Webinar : #coronacrisis; impact op en kansen voor u en uw klanten

woensdag 06 mei 2020 om 15:00
#coronacrisis; impact op en kansen voor u en uw klanten
 
Op woensdagmiddag 6 mei 2020 van 15:00 – 16:00 uur organiseert de Federatie van Assurantieadviseurs een webinar over hoe de coronacrisis impact heeft op en kansen biedt voor u en uw klanten.
 
Alle leden van de aangesloten assurantieclubs en alle geïnteresseerden zijn van harte welkom om de uitzending te bekijken.
 
Niet leden kunnen contact opnemen met FDON voor de mogelijkheden om toch mee te kunnen kijken.
 
Coronacrisis 
Het coronavirus veroorzaakt veel leed. Mensen worden ziek; ernstig ziek. Maar niet alleen worden we persoonlijk geraakt; ook zakelijk zijn de gevolgen groot. Een crisis. De regering nam ingrijpende maatregelen om de mensen in de gezondheidszorg hun werk te laten doen, om het reproductiegetal te verlagen en om bedrijven, die met omzetverlies (zelfs tot het nulpunt) werden geconfronteerd, te helpen.
 
Webinar
De coronacrisis wordt vanuit twee invalshoeken besproken. De impact van de coronacrisis op het assurantiekantoor is groot en tegelijkertijd is de impact op klanten net zo groot en op sommige klanten zelfs nog  groter.
Die impact van de crisis staat centraal in het webinar. En vooral wat een assurantiekantoor en adviseur kunnen doen om die impact te verkleinen en om de kansen die er – mede daardoor – ook ontstaan, te pakken.
 
Het is een interactieve webinar waar uw input gewaardeerd wordt. Jop Boer (voorzitter FiDiB) en Joris Vos (voorzitter FDG) zullen de vragen opvangen en er voor zorgen dat onze host Bert Sonneveld (voorzitter Federatie van Assurantieclubs) er voor zorgt dat uw vragen beantwoord worden. Iedereen krijgt antwoord; óf in de uitzending óf later via mail.
 
Topsprekers
We hebben twee sprekers op het webinar. Allard Droste zal ingaan op de impact en kansen voor het assurantiekantoor. Allard is ondernemer en schrijver van het boek ‘Semco in de polder’: “Met vertrouwen, loslaten en durf kunnen mensen veel meer dan we denken. Weg met de vaste structuur. Volg de droom. Richt het in zoals je zelf ook het liefst zou werken”.
Dik van Velzen zal de belangrijkste Wft-gebieden langsgaan om de impact op en kansen voor klanten te bespreken. Dik is programmamanager bij NIBE-SVV en is ruim 18 jaar hoofdredacteur van ‘de Beursbengel’ geweest. Vanaf de zijkant kijkt Dik naar de financiële dienstverlening in het algemeen en het verzekeringsbedrijf in het bijzonder. Vooral naar wetgeving, verzekeringsrecht en zorgplicht.
 
Assurantiekantoor
Een assurantiekantoor heeft een zorgplicht voor zijn klanten; en als partner van de klant is hem of haar helpen en ondersteunen zijn core business. Als het goed gaat met de klant, zijn er meestal weinig vragen.
Maar bij onzekere gebeurtenissen (en daar is verzekering juist voor bedoeld) zijn er vragen: als er schade is, vragen over premies, vragen over voorwaarden, etc. Juist dan staat het assurantiekantoor Classificatie: Corporate er om te helpen. De coronacrisis is uniek en leidt tot unieke problemen en unieke kansen. Dit hebben wij nog niet eerder meegemaakt. Dus wat kun je doen? En waar ligt je toegevoegde waarde?
 
Klanten
Stel je bent zzp-er en hebt een te kleine buffer om jouw hypotheeklasten voor de komende zes maanden te kunnen betalen. Of je hebt een mooi familiebedrijf dat de omzet sinds half maart ziet verdampen. Wat moet je met je verzekeringen? Blijf je de risico’s van brand en aansprakelijk nog gewoon verzekeren? Of moet je nu je geen werk meer hebt je arbeidsongeschiktheidsverzekering gaan stopzetten? En wat is jouw alternatief als een deel van jouw belegde pensioen (derde pijler) fors in waarde is gedaald? En wat als je tweedepijlerpensioen op beschikbare-premiebasis juist nu tot uitkering komt, waarbij al die voorgespiegelde rendementen als sneeuw voor de zon zijn verdwenen? Klanten hebben behoefte aan betrouwbare informatie en goed advies.
 
Tot ziens
Wij zien je graag live bij het webinar via:
Tot ziens!
 
Federatie van Assurantieclubs
De landelijke Federatie van Assurantieclubs is het overkoepelend orgaan van 9 verenigingen (assurantieclubs), die samen ongeveer 5.000 leden hebben. Al ruim 70 jaar. 
 
Assurantieclubs werken regionaal en organiseren bijeenkomsten met een hedendaagse mix van kennisdelen, vakontwikkeling en netwerken; vanaf het begin van je carrière tot aan je pensioen. 
De Federatie faciliteert en ondersteunt de activiteiten van onze verenigingen op landelijk niveau. Ook vertegenwoordigen wij onze verenigingen in externe contacten met branchevertegenwoordigers, de media en opleidingsinstituten.
 
Deze assurantieclubs zijn aangesloten bij de Federatie:
  • FDON (Vereniging voor Financieel Dienstverleners Oost-Nederland)
  • Assurantie Club Zeeland (ACZ)
  • EFD Noord
  • FDG (Vereniging voor Financiële Dienstverleners Gelderland)
  • FiDiB (vereniging voor Financiële Dienstverleners Brabant)
  • FiDiZ (Vereniging van Financiële Dienstverleners Zwolle en Omstreken)
  • GSFD (Gooische Sociëteit Financiële Dienstverlening)
  • LAC Zuid (Limburgse Assurantie Club - Zuid)
  • VPV Rotterdam

Spreker

Allard Droste en Dick van Velzen

Kosten leden

€ 0,-

Er zijn nog geen inschrijvingen

Terug